Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

O firmă din Suceava îi face concurență serioasă celui mai tare afacerist în imobiliare din Iași. Vezi în ce investește!

O firmă din Suceava îi face concurență serioasă celui mai tare afacerist în imobiliare din Iași și investește într-un bloc turn în cartierul ieșean Tătărași.

Potrivit Ziarul de Iași, „Stăpânul Tătăraşului”, omul de afaceri Gheorghe Cheşcu, are parte de concurenţă serioasă în plan imobiliar chiar în propriul său „fief”. O companie din judeţul Suceava a început construcţia unui turn de locuinţe în Tătăraşi, în zona „Doi Băieţi”, chiar vis-à-vis de fosta clădire de birouri E.ON şi în spatele spălătoriei Autospa, ambele deţinute de Cheşcu.

SC AMW Imobiliare SRL din Suceava a început lucrările pe strada Aurel Vlaicu la un bloc de locuinţe cu regimul de înălţime D plus P plus 8E, în baza autorizaţiei de construire eliberată de Primăria municipiului Iaşi în octombrie 2016. Potrivit aceluiaşi document, data finalizării lucrărilor este 15 iunie 2019. Terenul pe care se construieşte blocul este proprietatea companiei sucevene, în suprafaţă de 2.507 metri pătraţi, împărţit în două parcele, şi a fost cumpărat de investitor în martie 2008. Atunci, au precizat pentru „Ziarul de Iaşi” surse din mediul de business, SC Nelmar SRL, prin Gabriel Berbecaru, a vândut terenul către SC AMW Imobiliare SRL cu aproape 900.000 euro, aproape 350 euro per metru pătrat. Pentru a intra în posesia amplasamentului, investitorul din Suceava ar fi contractat la acea dată un credit de la BRD Groupe Société Générale, au adăugat aceleaşi surse. Proiectul beneficiază de un Plan Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul Local în decembrie 2008.

Au lucrat la „Mercedes Benz Arena”

Blocul de locuinţe va avea o arie construită de 808,25 metri pătraţi, iar suprafaţa utilă va fi de aproape 7.400 de metri pătraţi. În acţionariatul societăţii care figurează drept investitor, înfiinţată în 2004, se află antreprenorii Viorel Nuţu (40%), Mihai Ursan (20%) şi Maria Nuţu (40%), toţi trei de loc din Suceava. Ursan figurează drept administrator. Firma este „anexa” sau divizia imobiliară a SC General Construct SRL Suceava, companie care în acest proiect are statutul de antreprenor general, deţinută în proporţie de 90% de Viorel Nuţu, care este şi administrator. SC General Construct SRL deţine, din anul 2000, şi o filială la Düsseldorf, în Germania, prin care execută în subantrepriză lucrări de structură la construcţii civile şi industriale. Compania a lucrat chiar şi la construcţia stadionului „Mercedes Benz Arena” din Stuttgart, dar are în portofoliu şi mai multe centre comerciale şi clădiri de birouri în Germania. SC General Construct SRL a avut în 2015 o cifră de afaceri de 123,2 milioane lei, profit net de 4,8 milioane lei şi un număr mediu de 491 salariaţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*