Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Președintele României va vizita două mănăstiri din Bucovina

Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita, pe 3 mai, două mănăstiri din Bucovina, dintre care una face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Purtătorul de cuvânt al președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că șeful statului va vizita mănăstirile Voroneț și Dragomirna.

„Președintele va vizita două importante monumente istorice medievale din zonă. Este vorba despre mănăstirile Voroneț și Dragomirna. Sunt parte a patrimoniului mondial UNESCO și Președintele urmărește, prin acest demers, așa cum am precizat și atunci când v-am prezentat obiectivele vizitei, să sublinieze importanța restaurării și prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei și să nu uităm de tradițiile comunității bucovinene, care, de asemenea, trebuie încurajate și păstrate”, a declarat Dobrovolschi.

Totodată, Dobrovolschi a adăugat că vizita lui Iohannis în județul Suceava are câteva obiective clare: cunoașterea realităților locale, încurajarea autorităților. Sunt importante și aflarea și sprijinirea inițiativelor din zonă și, evident, cunoscând specificul zonei, sublinierea importanței prezervării tradițiilor și patrimoniului rural.

[…] sunt trei locații unde se va afla Președintele. Prima locație este o întâlnire, o vizită și o întâlnire cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani. Această întâlnire va avea loc la Aeroportul Internațional ‘Ștefan cel Mare’, unul dintre cele mai noi și moderne aeroporturi regionale. Este o discuție care are scopul de a sprijini inițiativa și de a stimula întreprinderile mici și mijlocii, producătorii de acolo, din zona Suceava-Botoșani, care activează în sectorul bioeconomiei, siguranței alimentare pentru populație și protecția mediului. Mergem mai departe. La prânz, Președintele va avea o întâlnire și va participa la o dezbatere cu peste 300 de aleși locali de acolo din regiune, din zonă. Este o dezbatere care se centrează pe ideea evidențierii problemelor cu care se confruntă aleșii locali, de fapt, autoritățile locale, pentru a lărgi puțin contextul discuției, dar, evident, și identificarea soluțiilor pentru aceste probleme, care vor fi aduse în discuție. Alte teme în cadrul dezbaterii: reforma administrației publice locale, continuarea procesului de descentralizare a serviciilor publice, situația infrastructurii, a resurselor publice, punerea în valoare a potențialului agroturistic al zonei, și aș puncta și faptul că acest eveniment este organizat de Consiliul Județean Suceava”, a declarat Dobrovolschi.

După toate acestea, șeful statului va vizita cele două mănăstiri.

 


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. SPP_UNESCO says:

    Iacătă , madama Puşcalău ,zisă si Dobrowolski,ne-a pricopsit cu u nou monument protejat UNESCO,mânăstirea Dragomirna! Amintrilea,cum ar zice bucovinenii nebutaforici,foarte frumoasa si respectabila, insa fara nici o protectie UNESCO,lista monumentelor protejate fiind aceasta:
    http://patrimoniu.gov.ro/ro/monumente-istorice/lista-patrimoniului-mondial-unesco/17-monumente-istorice/unesco/89-biserici-din-moldova
    Nici nu este o mare noutate,ne amintim ca si domnul Flutur a facut o tentativa de a introduce Dragomirna sub pulpana UNESCO,s-a mai domolit auzind cum râd curcile de el,insă se vede treaba ca nu putea să-l aduca pe sas decât oferindu-i si o perspectiva turistica,fie ea si inventata,altoita…
    Ar mai fi si alte alea,ca,de exemplu,ce are a face domnu’ sas cu atributiunile guvernamentale enumerate de aceeasi doamna,ce sa faca el,in afara de turism,domeniu in care exceleaza – ne referim,desigur,la atributiunile sale constitutionale,care i-ar permite sa zica si el,când şi când,cum îi permite inteligenţa sa ascuţita ca un topor din epoca de piatra,ceva despre politica externa sau despre armata… Si cam atât!
    Deci,care sunt mijloacele constituţionale pe care le-ar avea domnul Johannis la indemâna ca să promoveze si sa sprijine initiative economice,proiecte,in afara de acelea obtrucţioniste,in care s-a specializat,adică intoarcerea legilor la parlament sau proferarea de ameninţări sau,ma rog,promovarea de actiuni in justiţie pentru prezervarea patrimoniului locativ personal?? Ca nu se pune descinderea in strada,la manifestatii neautorizate,instigarea la incalcarea legii precum si alte fineţuri,specific săseşti

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*