Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Directorul CNCIR Suceava: În județele Suceava și Botoșani sunt utilizate un număr semnificativ de echipamente vechi

Directorul sucursalei Suceava a Companiei naționale pentru controlul cazanelor, instalațiilor de ridicat și recipientelor sub presiune, Cezar Hreamătă Macoveiciuc, a prezentat, joi, în cadrul unei ședințe de Colegiu Prefectural, o situație privind activitatea instituției pe anul 2016.

Potrivit acestuia, sucursala CNCIR SA Suceava își desfășoară activitatea în județele Suceava și Botoșani, iar media verificărilor anuale efectuate de către personalul propriu este de 2.100 de echipamente / instalații.

„Având în vedere faptul că în județele Suceava și Botoșani sunt utilizate un număr semnificativ de echipamente vechi, CNCIR SA prin personalul sucursalei Suceava, efectuează, în medie, lucrări de verificări tehnice în utilizare pentru investigații / examinări la 105 echipamente anual”, a precizat Macoveiciuc.

Totodată, Macoveiciuc a precizat că, anul trecut, 348 de persoane au absolvit cursurile organizate de CNCIR SA, prin sucursala Suceava.

Prin personalul din cadrul compartimentului de verificări cazane de apă caldă cu puteri termice mai mici de 400 Kw, arzătoare și verificări ale instalațiilor de ardere și automatizare, CNCIR SA Sucursala Suceava oferă servicii de verificare în vederea admiterii funcționării și la scadență la aparatele pentru încălzit cu puteri termice nominale până la 400 de Kw precum, la arzătoarele alimentate cu combustibil lichid/gazos. Precum și verificări ale instalațiilor de ardere și automatizare a cazanelor de abur, apă caldă sau apă fierbinte. Cumulat activitatea acestui compartiment a însemnat în anul 2016 efectuarea unui număr de 261 de verificări”, a mai arătat Macoveiciuc.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*