Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Conferința Națională Dinastia Lovineștilor, la Fălticeni

În zilele de 28-29 aprilie 2017, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni și Asociația Culturală „Text și discurs religios” din Iași, în parteneriat cu Institutul de Teorie și Istorie Literară „George Călinescu” al Academiei Române și Primăria Municipiului Fălticeni organizează, la Fălticeni, ediția inaugurală a Conferinţei Naţionale Dinastia Lovineștilor.

Conferinţa creează un cadru de dezbatere pentru specialiştii preocupaţi de problemele criticii lovinesciene de la Universitatăţile din țară şi de la Institutele de Cercetare ale Academiei Române.
Lucrările şedinţei inaugurale se vor desfăşura vineri, 28 aprilie 2017, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, în Sala „Pictor Aurel Băeșu”, cu începere de la ora 9.00.

În deschiderea Conferinţei, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, va rosti cuvîntul de întîmpinare și va oferi binecuvîntarea participanților la simpozion. În continuare, vor susţine cuvînt de bun venit Primarul municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman, și reprezentanții Instituțiilor organizatoare.

Sesiunea solemnă va fi urmată de comunicarea de plen, Posteritatea critică a lui E. Lovinescu, rostită de către domnul Acad. Eugen Simion, și de o dezbatere publică pe tema criticii lovinesciene (moderatori: Acad. Eugen Simion, prof. dr. Mircea Martin, m.c. al AR).

Comunicările pe secțiuni (Lovineștii în literatură și Literatura și arta), la care și-au anunțat participarea peste 25 de personalități din lumea criticii literare și de artă, se vor desfășura sîmbătă, 29 aprilie, în aceeași locație, cu începere de la ora 9.00, și vor fi precedate de comunicarea de plen Ion Irimescu între Paciurea și Brâncuși, susținută de către criticul de artă Pavel Șușară, și de lansările de carte: E. Lovinescu, scepticul mântuit – ed. a III-a; Dicţionarul General al Literaturii Române.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*