Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Se circulă în condițiile de iarnă pe toate drumurile din județul Suceava. Cât măsoară stratul de zăpadă

Pe toate drumurile din județul Suceava se circulă în condiții de iarnă, vineri. Potrivit prefectului județului Suceava, Mirela Adomnicăi, stratul de zăpadă se inregistrează între 0 – 2 cm și se lucrează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a maretialului antiderapant, pentru a asigura condițiile necesare circulației autovehiculelor.

Avariile produse la reţelele de distribuţie a energiei electrice, produse de căderile însemnate de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificari ale vantului, vreme foarte rece, au fost înregistrate în 10 localităti, ramase nealimentate cu energie electrică, 7 dintre acestea afectate total: Poiana Marului, Valeni, Stanisoara, Benia, Horodnicu de Sus, Brodina, Lucina și 3 localități au ramas alimentate partial cu energie electrică: Straja, Salcea, Dumraveni.

Astfel, 2.854 de consumatori casnici sunt nealimentați cu energie electrică, motiv pentru care 5 echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, acționand pentru remedierea defecțiunilor.

Temperatura aerului în județul Suceava la ora 5,00 a fost cuprinsă între: -5,0 gr.C la stația hidrometrică Părhăuți și +1,0 gr.C la stația hidrometrică Țibeni.

S-au înregistrat precipitații cuprinse între: 2,8 l/mp la stația hidrometrică Poiana Stampei și 30,6 l/mp la stația hidrometrică Gura Humorului.

Stratul de zăpadă este cuprinse între: 1 cm la stația hidrometrică Siret și 40 cm la stația hidrometrică Gura Humorului

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, îi asigură pe toți consumatori casnici, nealimentați cu energie electrică că în scurt timp defecțiunile vor fi remediate iar conducătorii auto sunt rugați să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicațiile şi recomandările polițiștilor rutieri.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Se circulă în condițiile de iarnă pe toate drumurile din județul Suceava. Cât măsoară stratul de zăpadă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*