Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Produse expirate la raft, fără preț afișat sau depozitate neconform, la Suceava. Amenzi de peste 100.000 lei date de comisarii de la Protecția Consumatorului

Comisarii de la Comisariatul Județean de Protecția Consumatorului (CJPC) Suceava au desfasurat, în luna martie, 337 actiuni de control, soldate cu 87 amenzi in valoare de 109.000 lei si 49 avertismente.

Toate actiunile de control s-au desfasurat in urma cercetarii reclamatiilor si a tematicilor nationale si locale. Potrivit șefului CJPC, Vasile Latiș, s-au inregistrat 122 reclamatii, neevidentiindu-se un segment de piata in mod special.

„Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea produselor alimentare si nealimentare in mediul rural: s-au desfasurat 164 actiuni de control, fiind aplicate 53 amenzi in valoare de 51500 lei si 22 avertismente. Ca si deficiente constatate mentionam – produse expirate, lipsa preturi. Tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea laptelui de consum, produse lactate, lapte conservat. S-au efectuat 31 actiuni de control,fiind aplicate 8 amenzi in valoare de 21000 lei.Ca si deficiente constatate amintim-lipsa eticheta nutritionala, lipsa evidentiere alergeni, data durabilitatii minimale inscrisa incorect”, precizează Latiș.

In perioada 27 martie-14 aprilie2017,CJPC Suceava a desfasurat o actiune de control tematic,privind modul de respectare a prevederilor legale, comformitatea si modul de etichetare, prezentare si comercializarea produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale (carne, oua, produse patiserie, ciocolata si produse de cacao), bauturi (vin), nealimentare (vopsea de oua).

Au fost verificati 38 de agenti economici, la 12 dintre acestia constatandu-se abateri, fiind aplicate amenzi in valoare de 22700 lei.

S-au retras de la comercializare 452kg de produse, in valoare de 4460 lei.

„Dintre abaterile constatate amintim:neevidentierea pe eticheta a alergenilor, conditii de depozitare necomforme, neafisarea pretului produsului”, a adăugat Latiș.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*