Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un sucevean a clonat mai multe carduri și a mers în Ucraina să scoată banii. Ce a pățit bărbatul!

Un sucevean care a fost prins cu 13 de carduri clonate a fost condamnat, joi, de magistrații Curții de Apel Suceava la un an și jumătate de închisoare pentru instigare la falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, punerea în circulaţie de valori falsificate şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Viorel Tugui, în vârstă de 36 de ani, este din Vicovu de Jos, iar în 2013 a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava pentru că a obţinut carduri clonate pentru accesarea conturilor unor persoane din străinătate pe care le-a folosit pentru a scoate sume de bani din bancomate de pe teritoriul Ucrainei.

Cardurile au fost confecționate „la comandă” în Marea Britanie, după ce datele bancare au fost obținut de la un prieten aflat tot în regatul britanic.

Pe 22 februarie 2013, Țugui a fost depistat de polițiștii de frontieră din Siret, în momentul în care a ascuns cardurile clonate după un calorifer din vamă, „într-un moment premergător efectuării controlului bagajelor şi al celui corporal, astfel încât acestea să nu fie descoperite asupra sa”.

Inculpatul a fost  cu atât mai mult fiind interesat să adopte acest comportament având în vedere că se afla în stare de recidivă, după condamnarea la o pedeapsă de un an şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, fiind arestat la data de 1 septembrie 2011 şi eliberat condiţionat la data de 8 august 2012, cu un rest rămas de executat de 213 zile. De reţinut că la data de 13 martie 2013 Viorel Tugui  a avut o discuţie cu prietenul sau din Marea Britanie,  plângându-i-se că a mers cu cardurile clonate dincolo de graniţă şi a rămas fără ele, întrucât a fost prins de către organele de poliţie”, se specifica în raportul procurorilor DIICOT la trimiterea în judecată a bărbatului din Vicovu de Jos.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*