Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Mii de consumatori au rămas fără curent electric din cauza vremii. Vezi localitățile afectate!

Mii de consumatori din județul Suceava au rămas fără curent electric, joi, din cauza vremii.

Vântul puternic şi precipitaţiile căzute în ultimele 24 de ore au cauzat mai multe avarii, în special la liniile electrice aeriene.

Potrivit prefectului județului Suceava, Mirela Adomnicăi, liniile de tensiune au căzut, iar reprezentanții societății de energie intervin pentru remedierea problemelor. Sunt afectate 13 linii de medie tensiune și 165 de posturi de transformare.

A fost afectată alimentarea totală cu energie electrică a unui număr de 27 de localități: Comănești, Deleni, Humoreni, Pârtești de Jos, Soloneț, Varvata, Cacica, Pârtești de Sus, Boroaia, Moișa, Săcuța, Maidan, Runcu, Bucșoaia, Mănăstirea Humorului , Pleșa, Poiana Micului, Găinești, Herla, Slatina, Bogdănești, Boroaia, Buda, Dumbrăveni, Jahalia, Râșca și Slătioara .
Totodată 8 localități au ramas alimentate partial cu energie electrică: Vatra Moldoviței, Gura Humorului, Păltinoasa, Vârfu Dealului, Pojorîta, Vadu Negrilesei, Straja și Costileva.
Astfel, in jutetul Suceava au ramas total nealimentate un numar de 3 linii electrice iar partial un numar de 10 linii.

De asemenea 14160 de consumatori casnici sunt nealimentati cu energie electrică, motiv pentru care un numar de 9 echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, acționand pentru remedierea defecțiunilor.

Probleme sunt cu liniile de tensiune căzute în zona Fălticeni- Drăgușeni și la Câmpulung Moldovenesc- Rarău. Este vorba despre 165 de posturi căzute, care afectează 14.160 de persoane”, a declarat prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi.

Reţelele electrice aeriene de medie tensiune din mediul rural se află în general la mare distanţă de căile de acces, traversând zone în care deplasarea personalului şi echipamentelor se poate face fără mijloace auto, ceea ce măreşte durata de intervenţie faţă de condiţiile normale, susțin reprezentanții Delgaz Grid.

„Totodată sunt necesare lucrări cu un volum mare de fasonare a copacilor înclinaţi de zăpadă pe conductoare sau în vecinătatea liniilor electrice aeriene. În pofida acestor condiţii dificile, intervenţiile vor continua până la remedierea tuturor avariilor şi reluarea alimentării cu energie”, precizează Delgas Grid.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mii de consumatori au rămas fără curent electric din cauza vremii. Vezi localitățile afectate! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*