Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Festivalul Național de Teatru în limba engleză „Magic Fest”, la Teatrul Matei Vișniec din Suceava

Ajuns la cea de-a 9 a ediție, Festivalul Național de Teatru în limba engleză “Magic Fest” va avea loc în perioada 19 – 29 aprilie 2017, în sala Teatrului “Matei Vișniec” din Suceava.

Tema ediției se va baza pe conceptul de “Route 99: TO SELF” ce presupune căutarea de sine și dezvoltarea personală.

Evenimentul constă în spectacole prezentate de trupe de liceeni din toată țara și de workshop-uri de teatru susținute de studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală si Cinematografică “I. L. Caragiale” din București. Printre trupele participante se va afla și “The Knockers” de la Colegiul Național Petru Rareș Suceava.

Trupele trec printr-un proces de selecție care include două etape înainte de a fi acceptate în ediție și vor avea de prezentat câte două piese: una în limba engleză – pregătită cu scopul participării în concurs și una în limba română creată pe parcursul atelierelor speciale. Una dintre caracteristicile acestui festival este atelierul de noapte, în care se vor lucra scurte momente de teatru non-verbal.

Juriul va fi alcătuit din specialişti ai teatrului: profesori de la UNATC “I.L. Caragiale” București, actori, regizori, doctoranzi sau masteranzi.

Premiile constau în diplome, cărți, tricouri personalizate, iar trofeul este oferit echipei care este considerată a fi cea mai bună din ediție, din punct de vedere al spiritului trupei, al progresului de la o ediție la alta și al calității actului teatral.

„Avem convingerea că acest festival este benefic nu numai pentru participanți, cât și pentru comunitatea locală din punct de vedere cultural și educativ. Scopul acestuia este de a descoperi, încuraja și stimula talentul artistic, de a promova tinerele talente artistice și de a crea un public cu simț artistic în plan local, ținând cont de lipsa unui teatru ca atare în orașul Suceava.  Festivalul e organizat cu sprijinul Consiliului Județean, Primăriei Suceava, Teatrului “Matei Vișniec”. Accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile”, susțin organizatorii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*