Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Consilierul județean Oana Pintilei, printre cursanții bursei Friedrich Ebert pentru tinerii social-democrați

Consilierul județean al PSD, Oana Pintilei, se numără printre cursanții bursei Friedrich Ebert pentru tinerii social-democrați. Pentru a fi eligibili cei care aplică pentru programul anual “Bursa Friedrich Ebert pentru tineri social-democraţi” trebuie să îndeplinească mai multe condiții, pe care social democrata din Suceava le-a îndeplinit: să aibă vârsta între 20 şi 40 de ani; să împărtăşescă valorile stângii democratice; să aibă o implicare activă în comunitate sau într-o organizaţie civilă, să nu mai fi participat la programe de training organizate de FES.

Este o onoare pentru mine sa ma aflu printre cursanții bursei Friedrich Ebert pentru tinerii social-democrați. Inițiatorii acestui curs își propun promovarea valorilor și obiectivelor democrației sociale și susținerea formării unei generații de tineri implicați politic care să contribuie la modernizarea politicii românești – din partide și din afara lor- în spiritul unui model de societate inclusiv și progresiv”, a spus Pintilei.

Fundația Friedrich Ebert este cea mai veche fundatie politică din Germania. A fost înființată în 1925 (la trecerea în neființă a celui care a fost primul președinte al Germaniei ales democratic în cadrul Republicii de la Weimar și al carui nume fundația îl poartă ) iar în România este reprezentata din anul 1994.

Țelul activității fundației în România este acela de a promova democratia, statul de drept și dezvoltarea unei societăți civile active, contribuind astfel la creearea prin echitate socială a unei transformari pozitive în societate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*