Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Tânăr condamnat după un accident mortal produs cu un Mercedes, la beție

Un tânăr de 24 de ani din satul Vuliva, comuna Frătăuții Noi, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Rădăuți pentru ucidere din culpă (doi ani de închisoare), conducere fără permis (9 luni de închisoare), conducere sub influența alcoolului (9 luni de închisoare) și părăsirea locului accidentului ( 1 an și 4 luni de închisoare).

Dacian Roberto Pleșca a fost condamnat în final, vineri, la doi ani, 11 luni și zece zile de închisoare cu executare. Sentința este cu drept de apel în zece zile.

Pe  19 august 2016, în jurul orelor 01,46, deşi nu poseda permis de conducere şi avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,10 g/l alcool pur în sânge la prima probă (orele 04,45) şi de 0,90 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă (orele 05,45), s-a deplasat la volanul autoturismului marca „Mercedes-Benz”, de pe raza localității Vuliva,  fiind implicat într-un accident rutier soldat cu decesul victimei B.R., iar în urma producerii evenimentului rutier, la vederea echipajului de poliţie, a părăsit locul producerii acestuia.

like-facebook„Când a ajuns în dreptul imobilului nr. 1039, pe un sector de drum cu limitare de viteză de 40 km/h, a fost surprins de apariţia pe sensul său de mers a mopedului marca „Honda” condus de victima B.R. care se deplasa dinspre loc. Frătăuţii Noi. Inculpatul nu a putut evita impactul şi a lovit frontal mopedul. În urma impactului victima a fost proiectată pe carosabil suferind multiple leziuni. Acesta a fost preluată şi transportată cu ambulanţa la Spitalul Municipal Rădăuţi unde a survenit decesul acesteia. Urmare sesizării organelor de poliţie, acestea s-au deplasat la faţa locului, la vederea cărora inculpatul a părăsit locul producerii accidentului şi s-a deplasat la domiciliul său, unde a stat ascuns aproximativ 2 ore. Ulterior, a revenit la faţa locului, ocazie cu care a fost testat cu aparatul etilotest, al cărui rezultat a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat la orele 04,17 motiv pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuţi pentru recoltarea probelor de sânge, rezultând ulterior că avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,10 g/l alcool pur în sânge la prima probă (orele 04,45) şi de 0,90 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă (orele 05,45)”, susțin procurorii.

Tânărul de 23 de ani  nu are antecedente penale. El și-a recunoscut faptele.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Tânăr condamnat după un accident mortal produs cu un Mercedes, la beție | Moldova24

Lăsați un comentariu

*