Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Cușnir îi dă replica lui Harșovschi: Eternul viceprimar al Sucevei face ceea ce a învăţat de la Ion Lungu: minte şi dezinformează

Președintele organizației municipale a PSD Suceava, Dan Cușnir, îi dă replică viceprimarului liberal Lucian Harșovschi, după ce acesta a spus că cei de la PSD sprijină sportul sucevean doar declarativ.

„Eternul viceprimar al Sucevei face ceea ce a învăţat de la Ion Lungu: minte şi dezinformează”, spune Cușnir.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Cușnir a menționat că în şedinţa de Consiliu Local de joi, 30.03.2017, consilierii Locali PSD au cerut 2 modificări minore la propunerea de proiect, respectiv ca din sumele alocate către tir sportiv şi tir cu arcul câte 5.000 lei să fie redirecționați către lupte greco-romane. Astfel din bugetul total de 50.000 lei alocat celor 2 discipline sportive, doar 10.000 lei sa fie redirecționați catre lupte greco-romane, care ar creşte de la 30.000 lei la 40.000 lei.

Vă asigurăm că CSM Suceava NU rămâne fără finanţare de la Consiliul Local – este doar o dorinţa de împărţire mai judicioasă a sumelor către diferitele discipline sportive. Cheltuielile cu masa, cazările şi deplasările sportivilor sunt asigurate de la Ministerul Tineretului şi Sportului iar alocările de la Primăria Suceava, a căror destinaţie sunt concursurile şi premierile, sunt doar amânate până la următoarea şedinţa de Consiliu Local. Argumentaţia Consilierilor PSD a fost legată de numărul aproximativ egal de sportivi care evoluează la cele 2 discipline (tirsportiv şi cu arcul respectiv lupte greco-române) şi de rezultatele obţinute, la lupte greco-române având 2 medalii de aur şiun loc 5 în competiţiile europene. Dar Lucian Harșovschi susţinut de Ioan Lungu şi PNL nu acceptă altă opinie decât a lor. Pentru ei dezbaterea şi democraţia sunt cuvinte străine, fără sens. Lucian Harsovschi trebuie să înţeleagă că prietenia care îl leagă de antrenorul de la tir sportiv nu trebuie să influenţeze alocările bugetare către alte discipline sportive”, a precizat Dan Cușnir.

Consilierii Locali PSD, adaugă Cușnir, au avut această abordare ca urmare a documentării pe care Florin Cristescu, singurul fost sportiv de performanţă din Consiliul Local Suceava, a făcut-o în ultimele săptămâni.

„În viitorul apropiat, le vom prezenta Sucevenilor o documentare completă despre cum arată bazele sportive şi vestiarele sportivilor de performanţă după 14 ani de administraţie marca Ion Lungu, Lucian Harșovschi, PNL. Culmea tupeului este ca Lucian Harsovschi şi Ion Lungu să îi acuze pe Florin Cristescu şi pe Consilierii Locali PSD de politicianism. Cum îşi permit aceştia să îl blameze pe căpitanul echipei de aur a Sucevei la fotbal? Ştiu aceştia că Florin Cristescu nu şi-a încasat salariul de la ACS Foresta de 3 luni şi că la ultimele meciuri a suportat din buzunarul propriu cheltuielile cu masa şi deplasarea echipei de juniori? Suntem obișnuiți, de ani de zile, ca Primaria să considere sportul ca făcând parte din categoria problemelor minore dar noi, cei care chiar stăm de vorbă zi de zi cu Sucevenii, vă spunem cu certitudine că aceștia își doresc din suflet dezvoltarea și a altor sporturi locale, in afară de binecunoscutul sport sucevean “pavele viteză” la care suntem campioni naționali”, atacă social democratul.

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Suceava a fost lăsat fără finanțare, joi, de consilierii locali. Proiectul prin care urma alocată suma de 500.000 de lei de la bugetul local către cele nouă secții ale clubului a fost votat cu 11 voturi pentru și 9 împotrivă, dar nu a trecut pentru că era nevoie de votul a două treimi dintre consilieri.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Cușnir îi dă replica lui Harșovschi: Eternul viceprimar al Sucevei face ceea ce a învăţat de la Ion Lungu: minte şi dezinformează | Moldova24

Lăsați un comentariu

*