Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Organizația FSC a anunțat începerea demersurilor de reasociere a Grupului Schweighofer

În urma deciziei Forest Stewardship Council (FSC) din februarie 2017 de a se dezasocia de Grupul Schweighofer, compania a început un dialog cu FSCsub forma unui plan de parcurs care va avea drept final reasocierea, susțin reprezentanții Holzindustrie.

Pe baza principiilor transparenței și deschiderii, Holzindustrie Schweighofer va susține pe deplin experții FSC în perioada investigațiilor pentru chestiunile încă deschise. Între timp, compania a implementat sistemul propriu de monitorizare prin GPS, Timflow, care face complet transparente livrările de buștean, de la punctul de încărcare până la poarta fabricii. Aproximativ 500 de camioane sunt echipate în acest moment cu dispozitivul GPS Timflow.

Ca prim pas al procesului de reasociere, FSC® va stabili, în urma consultărilor cu factori interesați, anumite condiții care trebuie îndeplinite în scopul reasocierii, precum și indicatorii pentru verificare.

„Scopul nostru este de a suplimenta și amenda acolo unde este necesar planul nostru preliminar de acțiuni corective pe care l-am propus deja și care a fost recunoscut de FSC® ca un bun punct de plecare pentru conturarea planului de acțiune final. În acest demers, este esențial să consultăm toți factorii interesați, autoritățile care administrează ariile protejate, proprietarii de terenuri, organizațiile de protecția mediului. Pe baza acestui plan preliminar, pe care l-am prezentat în ianuarie 2017, ne angajăm la o comunicare deschisă și transparentă.”, susține  Frank Aigner, Director Executiv al Grupului Schweighofer.

Potrivit FSC® și Holzindustrie Schweighofer, calendarul demersului nu a fost încă stabilit în detaliu. Holzindustrie Schweighofer va face, oricum, tot ce poate pentru a demonstra eficiența măsurilor luate de companie și conformarea deplină la standardele FSC®.

Frank Aigner a reiterat angajamentele companiei de a face tot ce e posibil pentru a lupta împotriva tăierilor ilegale în România.

„Ne asumăm în mod activ această responsabilitate, chiar dacă noi nu recoltăm lemn. În orice caz vom continua și în perioada următoare implementarea strategiei de protecție a pădurilor virgine din România, o strategie apreciată de clienți, furnizori și alți factori interesați”. „Ne asumăm 100% angajamentele de protejare a habitatului natural din România și ne luăm răspunderea pentru viitor, continuând în același timp să fim activi într-o industrie locală a lemnului complet sustenabilă”, a spus Frank Aigner, Director Executiv al Grupului Schweighofer.

FSC retrage definitiv certificarea și se disociază de Schweighofer. Vezi reacția companiei!


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Organizația FSC a anunțat începerea demersurilor de reasociere a Grupului Schweighofer | Moldova24

Lăsați un comentariu

*