Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Serviciul de salubrizare a municipiului Suceava, scos din nou la licitație. Contractul este de aproape 84 de milioane de lei

Serviciul de salubrizare menajeră a municipiului Suceava va fi scos din nou la licitație. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că proiectul este în dezbatere publică, iar până pe 17 aprilie se pot face propuneri și sugestii la primărie.

Este o licitație importantă, o valoare estimată de 83,829 milioane de lei, perioada este de 12 ani și această perioadă de 12 ani a rezultat în urma calculelor care s-au făcut pentru amortizarea investițiilor pe care trebuie să le facă cel care va câștiga licitația. Începând de astăzi 29.03.2017 și până 17.04.2017 se pot face propuneri, sugestii la primărie pe marginea acestui proiect care este în dezbatere publică. Investițiile pe care ar trebui să le facă operatorul, până vom face platforme subterane și supraterane, întreținerea și reabilitarea punctelor supraterane existente”, a precizat Ion Lungu.

Lungu a adăugat că noul operator va trebui să asigure recipieți de precolectare a deșeurilor menajere, realizarea a minim 30 de puncte supraterane de colectare selectivă, cu patru containere, pentru hârtie, sticlă, mase plastice, metale, să realizeze un număr de 100 de platforme subterane, realizarea și amenajarea a unui număr minim de 100 de platforme semiîngropate, întreținerea și igienizarea a tuturor platformelor de colectare a deșeurilor municipale, autospeciale conform caietului de sarcini, dotarea cu europubele și eurocontainere, asigurarea unui dispecerat unde să poată fi găsită de cetățeni, achiziționarea și montarea a minim 1000 de coșuri de gunoi stradale pe an și amenajarea a două locuri de joacă pentru copii, pe an, în suprafață de 500 de mp.

Platformele îngropate vor fi situate astfel: 15 în cartierul Obcini, 23 în cartierul George Enescu, 9 în cartierul Zamca, 26 în centru, 24 în Burdujeni, 3 în Ițcani.

Platformele semiîngropate vor fi repartizate astfel: 14 în cartierul Obcini, 23 în cartierul George Enescu, 7 în Zamca, 28 în centru, 25 în Burdujeni, 3 în Ițcani.

„Sperăm să avem un operator, până la sfârșitul anului, de salubritate menajeră […] Astăzi noi lucrăm cu firma Diasil și Florconstruct. E un contract temporar, de forță majoră”, a adăugat Lungu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Serviciul de salubrizare a municipiului Suceava, scos din nou la licitație. Contractul este de aproape 84 de milioane de lei | Moldova24
  2. Consilierii locali au respins introducerea sistemului de colectare a deșeurilor menajere cu puncte îngropate. Harșovschi: Sunt siderat | SuceavaNews.ro
  3. Consilierii locali suceveni au aprobat proiectul de salubritate | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*