Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Decizie finală! Aurel Olărean, achitat în dosarul nevalidării consilierului Sticleț Simion

Fostul primar al municipiului Rădăuți, actualul consilier local Aurel Olărean, a fost achitat în dosarul nevalidării consilierului Sticleț Simion.

Curtea de Apel Suceava a admis apelul lui Aurel Olărean împotriva sentinței Judecătoriei Rădăuți. Instanța „desfiinţează, în totalitate, sentinţa penală[…] şi în rejudecare […] achită pe inculpatul Olărean Aurel pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”.

Aurel Olărean a primit sancțiunea administrativă a amenzii în cuantum de 1000 lei și este obligat de instanță să-i plătească lui Sticleț 4.405 lei cu titlu de daune materiale, 3.000 lei cu titlu de daune morale şi 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare de la judecata în fond. Totodată, trebuie să plătească statului suma de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din primă instanţă. Sentința este definitivă și a fost pronunțară, vineri, 24 martie, de magistrații Curții de Apel Suceava.

Simion Sticleț și consilierul județean Nistor Tătar au făcut plângere împotriva lui Olărean după ce acesta a refuzat, timp de opt luni, să îi valideze lui Sticleț mandatul de consilier local care îi revenea de drept. Practic, Tătar a fost validat în funcția de consilier județean, iar locul său de consilier local al municipiului Rădăuți îi revenea lui Simion Sticleț.

like-facebookAurel Olărean a refuzat să îl valideze în funcție pe Sticleț inclusiv când s-a dat o sentință penală pentru acest lucru. Abia după opt luni, primarul suspendat al Rădăuțiului a respectat legea și a validat noul consilier.

Aurel Olărean, condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare. Vezi pentru ce!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*