Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Romii din Șcheia, care beneficiază de ajutoare sociale, verificați dacă prestează muncă în folosul comunității

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a dispus o serie de măsuri pentru oprirea faptelor antisociale săvârșite de romii din comuna Șcheia. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut o întâlnire cu șefii IPJ și IJJ, în acest sens pentru a stabili o serie de măsuri în localitatea Șcheia.

„Am solicitat suplimentarea patrulelor care trebuiau să asigure ordinea publică în zonă. În cele două săptămâni de atunci au fost reținute patru persoane pentru 24 de ore, aceste patru persoane se află în continuare sub control judiciar. Patrulele mixte de jandarmi și polițiști au fost cu încă o patrulă de la Moara pe intervalul 14- 22, deci s-au suplimentat patrulele mixte, s-au folosit efective suplimentare chiar și în timpul nopții pentru că ele până atunci erau folosite în intervalul 18-24, au fost suplimentate și efectivele care lucrează la dosare pentru că în ciuda eforturilor depuse pe teren, la un moment dat finalitatea acestor eforturi se bloca până la urmă din lipsa personalului care să instrumenteze și dosarele”, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, Mirela Adomnicăi.

Prefectul susține că suplimentarea acestor patrule a avut și rezultatul așteptat deoarece de la o statistică de 3-4 furturi pe zi s-a ajuns la un furt la două zile, iar loviturile și alte violențe au scăzut de la 4-5 pe zi la aproape zero, iar violările de domiciliu au fost zero. Chiar și așa însă cei de la Inspectoratul Județean de Poliție Suceava monitorizează zilnic situația de la Șcheia.

De asemenea, prefectul își propune să verifice dacă acești beneficiari de ajutoare sociale din comuna Șcheia prestează o muncă în folosul comunității.

Mi-am propus să urmăresc situația din comuna Șcheia și din perspectiva statutului social, din perspectiva beneficiarilor de ajutoare sociale din această zonă pentru beneficiarul de ajutor social în baza Legii 416 are o obligație corelată de a presta o muncă în folosul comunității. Consider că în momentul în care ești ocupat să prestezi o muncă timpul și disponibilitatea pentru alte acțiuni este cu mult mai redusă”, a declarat Adomnicăi.

Consiliul Local Șcheia a alocat 200.000 de lei pentru achiziționarea de camere care vor fi instalate în punctele vulnerabile pe care le vor comunica reprezentanții IPJ.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Romii din Șcheia, care beneficiază de ajutoare sociale, verificați dacă prestează muncă în folosul comunității | Moldova24

Lăsați un comentariu

*