Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Ateliere de lingvistică pentru studenţi la USV susținute de un tânăr cercetător francez

La invitaţia Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi cu sprijinul Institutului Francez din România, va sosi în universitatea suceveană Romain Filstroff, un tânăr cercetător pasionat de studiul lingvisticii generale şi al limbii franceze.

Creator al unui site, www.linguisticae.com, şi al unui vlog cu sute de mii de vizualizări, Ma langue dans ta poche https://www.youtube.com/watch?v=Y3EoAizjvtc, Romain Filstroff este deosebit de apreciat de studenţii de la Litere pentru seriozitatea jucăuşă cu care abordează şi prezintă, pe baza unei documentări riguroase, diverse concepte, mai mult sau mai puţin controversate, din ştiinţele limbajului.

Tânărul francez a demonstrat cu succes cum pot fi folosite mijloacele moderne de comunicare pentru a face accesibile unui public larg rezultatele cercetării ştiinţifice. Romain Filstroff este admirat de studenţii suceveni şi pentru capacitatea sa de a-şi alege colaboratori – antropologi, sociologi, psihologi – la fel de tineri şi de dedicaţi studiului ca şi el.

Pe parcursul a trei ateliere, organizate în perioada 22-23 martie 2017, Romain Filstroff va sta de vorbă cu studenţii Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, atât despre ce înseamnă să creezi şi să menţii viu un site ştiinţific, cât şi despre unele trăsături ale limbii franceze contemporane.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*