Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Cursuri gratuite de GO în sala Clubului de studii asiatice de la USV. Jocul se predă și la Harvard

Sucevenii de toate vârstele sunt așteptați, duminică, în sala Clubului de studii asiatice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava pentru a participa la cursuri gratuite de GO. Cursurile vor începe de la ora 14.00, iar doritorii tot ce trebuie să facă este să fie prezenți.

Jocul se învață în 15-20 de minute și scopul său este antrenarea minții. Campionul european la GO este din Vatra Dornei și se numește: Cătălin Țăran.

O legendă despre apariţia GO-ului spune că acesta a fost inventat de către un mare împărat chinez pentru dezvoltarea intelectuală a fiului său, care era neatent si indisciplinat, ca o metodă de a-l ajuta sa devină un bun conducator.

Practicarea GO-ului dezvoltă gândirea analitică, antrenează memoria şi stimulează imaginaţia. Copilul are mintea în formare iar jocul îi oferă mereu noi situaţii la care trebuie să se adapteze, contribuind astfel la formarea de noi sinapse. De aceea, GO-ul creşte capacitatea de concentrare, atenţia şi rezistenţa la efort intelectual a şcolarului.

În zilele noastre, Go-ul este din ce în ce mai puţin privit ca un simplu joc şi, în tot mai multe şcoli şi universităţi din întreaga lume este studiat ca mijloc complementar în dezvoltarea unei gândiri strategice structurate, cu aplicaţii practice în economie, finanţe, management, marketing, matematică şi programare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*