Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Doi contrabandiști reținuți după ce au fost prinși cu țigări de peste 11.000 de lei

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au declanșat, joi, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 04.00, polițiștii au observat, pe direcția localității de frontieră Vășcăuți, două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.
Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care aceștia au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

În urma acţiunii s-a reuşit reţinerea unui bărbat, cetăţean ucrainean, identificat ulterior ca fiind Vasyl T., în vârstă de 31 ani, domiciliat în satul Stercea din Ucraina.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit 2 colete, învelite în folie de culoare neagră, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 1.000 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

La scurt timp, oamenii legii au identificat şi reținut, în P.T.F. Siret, pe sensul de ieşire din ţară şi cea de-a doua persoană care a participat la activitatea de contrabandă şi anume Oleksandr D., în vârstă de 26 de ani, cetățean ucrainean.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 11.900 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar celor doi cetăţeni ucraineni li s-au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Doi contrabandiști reținuți după ce au fost prinși cu țigări de peste 11.000 de lei | Moldova24

Lăsați un comentariu

*