Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Licean prins în timp ce încerca să copieze la simularea la matematică a bacalaureatului

Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava a fost prins în timp ce încerca să copieze, joi, la proba de matematică din cadrul simulării bacalaureatului.

Tânărul a fost prins în timă ce se uita pe telefonul mobil și lucrarea sa va fi notată cu 1.

Un număr de 380 de elevi de clasa a VIII-a au absentat la simularea de joi, 360 de clasa a XIa și 404 de clasa a XII-a au spus și ei pas acestei probe.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, joi au avut loc simulările la matematică pentru elevii de clasa a VIII-a, istorie (profilul uman) și matematică (profilul real) pentru eleviide clasa a XI-a și a XII-a.

Ultima proba de la simularea Bacalaureatului va fi susținută vineri doar de elevii clasei a XII-a, care au testare, la alegere, in functie de profil si specializare, la una dintre materiile biologie, chimie, fizica, economie, filosofie, geografie, informatica, logica si argumentare, sociologie si psihologie.
Rezultatele vor fi afisate in 31 martie, la unitatile de invatamant, si vor fi analizate prin discutii cu elevii, dezbateri in clasa, sedinte cu parintii si la nivelul consiliului profesoral, in vederea imbunatatii performantelor scolare.

Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog, potrivit Ministerului Educatiei.
In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Licean prins în timp ce încerca să copieze la simularea la matematică a bacalaureatului | Moldova24

Lăsați un comentariu

*