Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Un sucevean i-a făcut „cadou” fiului său un dosar penal lăsându-l să-i conducă mașina. Ce s-a întâmplat când tânărul a dat nas în nas cu poliția

Un bărbat de 52 de ani din municipiul Suceava și-a lăsat fiul de 26 de ani să-i conducă mașina deși știa că nu are permis de conducere și era beat, iar acum amândoi sunt cercetați de oamenii legii.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe DC Țibeni, pe raza comunei Satu Mare, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât   emana   halenă   alcoolică,   conducătorul   auto   a   fost   testat   cu   aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul  nu posedă  permis de  conducere pentru nici o categorie auto,  iar autoturismul aparține tatălui său de 52 de ani, din municipiul Suceava.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în cursul zilei de 11.03.2017, cu încuviințarea tatălui său, tânărul a luat autoturismul de pe raza comunei Grănicești și l-a condus până pe raza comunei Satu Mare, unde a consumat băuturi alcoolice, fiind apoi identificat și oprit în trafic de polițiști.

„În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 26 de ani fiind cercetat sub aspectul săvârșirii   infracțiunilor   de   „conducerea   unui   vehicul   fără   permis   de   conducere”   și „conducerea   unui   vehicul   sub   influența   alcoolului   sau   a   altor   substanțe”,   iar   tatăl acestuia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis deconducere”, ce va fi soluționat procedural”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un sucevean i-a făcut „cadou” fiului său un dosar penal lăsându-l să-i conducă mașina. Ce s-a întâmplat când tânărul a dat nas în nas cu poliția | Moldova24

Lăsați un comentariu

*