Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Două transporturi ilegale de lemn, oprite la Rădăuți și Frătăuții Noi

Două transporturi ilegale de lemn au fost oprite de polițiști, marți, la Rădăuți și Frătăuții Noi. Potrivit unui comunicat al Poliției Suceava, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Cuza Vodă din localitate, atelajul hipo condus de un bărbat de 46 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență sau transport, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor Ocolului Silvic Marginea, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal 1,3 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Materialul lemnos în valoarea de 169 lei, fără T.V.A. a fost confiscat, căruțașul a fost sancţionat contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 cu modificările ulterioare, iar atelajul hipo, a fost indisponibilizat la sediul poliției, conform noilor reglementări legale în domeniu.

Totodată, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178F, din localitatea Frătăuții Noi, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un localnic de 61 de ani, care transporta 3,6 m.c. grinzi din lemn de esență rășinoase, fără aviz de însoțire și fără ca materialul lemnos să aibă proveniență legală.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, cu modificările ulterioare, materialul lemnos în valoare de 1.933 lei a fost confiscat, iar autoutilitara în valoare de circa 5.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul poliției, conform noilor reglementări legale în domeniu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Două transporturi ilegale de lemn, oprite la Rădăuți și Frătăuții Noi | Moldova24

Lăsați un comentariu

*