Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un lider politic din Suceava, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală

Un lider politic din Suceava a fost condamnat, marți, definitiv, într-un dosar în care a fost acuzat de evaziune fiscală. Este vorba de fostul președinte al organizației municipale a PNL Suceava, Marius Zmău, care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Zmău a fost găsit vinovat în dosarul în care a fost acuzat că a prejudiciat bugetul statului, prin firma Casa Plus, cu 2,27 milioane de lei. Sentința de marți a Curții de Apel Suceava este definitivă, magistrații curții menținând o sentință emisă în iunie 2016 de Tribunalul Suceava.

like-facebookMarius Zmău, fostul președinte al organizației municipale a PNL Suceava și fost pa­tron al firmei Casa Plus SRL, a fost trimis în judecată, în ianuarie 2014, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

marius zmau PNL SuceavaMarius Zmău, în calitate de administrator al SC Casa Plus SRL Suceava, nu a evidenţiat în contabilitatea societăţii operaţiunile comerciale efectuate pe parcursul a doi ani, până în luna iunie a anului 2011. Astfel, s-a constatat o lipsă în gestiunea de mărfuri în valoare totală de 6.890.179 de lei.

În perioada ianuarie 2010 – ianuarie 2011, a înregistrat în contabilitatea societăţii 66 facturi fiscale, în valoare totală de 2.041.441 lei, emise de SC Alumin Petrotub SRL Botoşani, şi 14 facturi fiscale, în valoare totală de 697.878 de lei, emise de SC Umbrărescu SRL Hârlău, judeţul Iaşi, ce conţin operaţiuni fictive, prin aceste modalităţi sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului în sumă totală de 2.275.342 lei.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un lider politic din Suceava, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală | Moldova24

Lăsați un comentariu

*