Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

FOTO! Opt incendii într-o singură zi în județul Suceava. Intervenție extrem de grea pentru pompieri

Opt incendii au avut loc, sâmbătă, în județul Suceava. Pompierii militari suceveni au intervenit pentru stingerea a 8 incendii care au izbucnit în urma focurilor deschise pentru igienizarea terenurilor şi pentru curăţenia de primăvară, incendii care au afectat peste 12 hectare – în localităţile Câmpulung Moldovenesc (50.000 mp), Vadu Moldovei (45.000 mp), Vicovu de Sus (10.000 mp), Rădăuţi (5.000 mp), Buneşti (5.000 mp), Mănăstirea Humorului (5.000 mp), Şcheia (2.000 mp) şi Vama (100 mp).

Cea mai complexă intervenţie s-a înregistrat pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde au fost mistuite de flăcări aproximativ 4 hectare de vegetaţie uscată, dar şi un hectar de litieră, plantaţie de molid de 1 an (pe aproximativ 40 de ari) şi resturi de exploatare forestieră. Incendiul nu a afectat coronamentul arborilor maturi.

Vântul puternic şi vegetaţia foarte uscată au favorizat extinderea cu repeziciune a flăcărilor, care au afectat parţial şi au pus în pericol întregul fond forestier din zonă.

Intervenţia a fost extrem de grea pentru pompieri, în condiţiile în care în zonă nu existau surse de apă, iar terenul accidentat şi greu accesibil a amplificat efortul depus pentru lichidarea incendiului ale forţelor care au intervenit (26 de pompieri militari, 15 lucrători ai Ocolului Silvic Pojorâta, 10 membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, 6 jandarmi şi 4 poliţişti).


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Opt incendii într-o singură zi în județul Suceava. Intervenție extrem de grea pentru pompieri | Moldova24

Lăsați un comentariu

*