Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Doliu! Un cunoscut fost director de școală din județul Suceava s-a stins din viață

Un cunoscut fost director de școală din județul Suceava s-a stins din viață, luni, la vârsta de 97 de ani. Este vorba despre fostul profesor Mihai Traicu, care a condus școala din Broșteni, unde a ocupat funcția de director timp de 26 de ani, între 1954- 1980.

El a contribuit la dezvoltarea bazei tehnico-materiale a şcolii, a sprijinit construirea noului local de şcoală (corpul A) dat în folosinţă în anul 1964 şi a luptat mult pentru înfiinţarea liceului din localitate.

Mihai Traicu a fost profesor de biologie. Era cunoscut ca fiind o fire exigentă și autoritară, un om drept, bun și generos.

El va fi condus pe ultimul drum miercuri.

„Pentru noi a fost un exemplu, un om deosebit, un om rar cum nu prea se mai nasc în ziua de astăzi”, a spus viceprimarul orașului Broșteni, Vili Rusu.

Profesorul Mihai Traicu a avut o viață plină, a fost un om dinamic, căruia i-a plăcut să învețe și să-i învețe pe ceilalți la rândul său.

A studiat la Seminarul Cernica, a fost frate la Mănăstirea Secu, a făcut Școala de Subofițeri de la Radna, Școala de Subofițeri de la Câmpulung Muscel și a participat la luptele de la Radna Paulis.

În învățământ a intrat în 1945, iar în 1953 a venit la Broșteni. Are doi băieți și două fete vitrege. Una dintre ele a murit, însă, toamna trecută, iar acest lucru l-a dărâmat.

La vârsta de 90 de ani a devenit cetățean de onoare al orașului Broșteni.

„Într-un interviu cu dumnealui l-am întrebat care este secretul longevității sale și mi-a spus trei lucruri: viață fără excese, multă mișcare și activități diversificate. Era foarte exigen cu el însuși și cu ceilalți, cerea conștiinciozitate, respect pentru meserie, știa să se apropie de oameni”, a spus profesorul  pensionar Maria Candrea.

 

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Doliu! Un cunoscut director de școală din județul Suceava s-a stins din viață | Moldova24

Lăsați un comentariu

*