Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că pentru următoarele două săptămâni sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Moldova, în prima săptămână, precum și la începutul celei de a doua, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a valorilor termice maxime cuprinsă între 12 și 17 grade și minime între 3 și 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză temperaturile vor scădea și se vor apropia de cele specifice perioadei, adică în jurul a 9 grade maximele și 2 grade minimele. Temporar va ploua în zilele de 1 și 2 martie și după data de 6 martie.

La munte, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod normal la această dată, în special în 27 și 28 februarie, dar și în jurul datei de 5 martie, zile în care media valorilor termice maxime va fi de 6…8 grade, iar a celor minime de 0…1 grad. Mai rece va fi însă în data de 2 martie și după 7 martie, când media maximelor va fi de 2 grade, iar a minimelor de -5…-4 grade. Temporar vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, pe arii mai extinse în jurul datei de 1 martie, când se pot înregistra și cantități mai importante de apă, dar și după data de 6 martie.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni | Moldova24

Lăsați un comentariu

*