Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2017-208 încep luni, 27 februarie, şi se încheie în 30 martie.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017 inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Prima etapă de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar începe în 27 februarie şi se încheie în 16 martie, iar a doua etapă de înscriere va avea loc între 24 şi 30 martie.

Potrivit Ministerului Educației, evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va avea loc în perioada 22 februarie – 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse şi asistenţă educaţională.

Fiecare unitate de învăţământ în care sunt clase pregătitoare este obligată să organizeze Ziua porţilor deschise, până în 2 martie, pentru părinţii care vor să viziteze spaţiile şcolare şi să discute cu cadrele didactice.

Învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*