Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Atac mafiot comandat de un italian la Suceava. Ancheta bate pasul pe loc

În luna septembrie 2014, italianul Rosario Occhipinti, de 65 de ani, a plătit doi români pentru a-i da foc garsonierei fostei sale concubine din Suceava. Din nefericire, unul dintre indivizii ce au incendiat garsoniera a fost şi el cuprins de flăcări, decedând câteva zile mai târziu la spital, scrie Adevarul.

Dosarul privind incendierea garsonierea şi decesul incendiatorului a bătut pasul pe loc, fiind transferat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, fără ca cineva să fie trimis în judecată. Procurorii susţin că ancheta este una foarte complexă, deşi la prima vedere totul pare că ar fi destul de clar.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Rosario Occhipinti, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de omor şi instigare la distrugere calificată. Rosario Occhipinti este acuzat că ar fi plănuit, în toamna anului 2014, incendierea garsonierei unei sucevence, din zona Belvedere. În luna octombrie 2014, poliţiştii suceveni au reuşit să-i depisteze pe indivizii care, în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014, au incendiat o garsonieră de pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Suceava, din zona Belvedere.

Aceştia sunt Rosario Occhipinti, Constantin Stancu, de 29 de ani, din judeţul Constanţa şi Ionel Barbu, de 32 de ani, din judeţul Ilfov. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între Rosario Occhipinti şi Maria Creţu, proprietara garsonierei, italianul a venit în România să o convingă pe femeie să se întoarcă la el în Italia, însă din cauză că a fost refuzat de fiecare dată a decis să se răzbune. Incendiatorul garsonierei a murit Italianul a mers însoţit de Stancu şi Barbu, doi indivizi angajaţi la societatea din Italia a lui Occhipinti, la blocul unde Maria Creţu are o garsonieră.

Astfel, Ionel Barbu a aşezat pe peretele exterior o scară telescopică, a urcat până în dreptul geamului locuinţei, iar în împrejurări încă necunoscute de poliţişti, pe fondul acumulărilor de gaze provenite din interior de la butelia aragazului, s-a declanşat explozia care a condus la distrugerea în totalitate a locuinţei şi a bunurilor existente. Acesta a suferit arsuri, dar cu ajutorul celorlalţi doi a reuşit să fugă, toţi trei plecând în direcţia Bucureşti.

Din cauza stării grave în care era Ionel Barbu, el a fost internat pe rând la Spitalul din Adjud, apoi la Spitalul din Vaslui, după care a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Intrucât starea victimei s-a agravat, acesta a decedat după câteva ore.

Cu ocazia internării, ilfoveanul i-a minţit pe medici, spunându-le o cu totul altă poveste. În noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014, pompierii suceveni au intervenit cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în urma unei explozii la o garsonieră dintr-un bloc de locuinţe de pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Suceava. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau cu violenţă în garsoniera situată la etajul al doilea al blocului. De asemenea, erau degajate cantităţi mari de fum şi gaze toxice. Din această cauză, mai multe persoane cereau ajutor de la geamurile locuinţelor aflate la acelaşi nivel şi la cel superior. Pentru aceştia, pompierii militari au realizat dispozitive de salvare, cu ajutorul scărilor culisante şi al autoscării mecanice. Astfel, au fost salvate 10 persoane – şapte adulţi şi trei minori.

Citeste mai mult: adev.ro/olzed2


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*