Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Gheorghe Flutur: Bugetul este neîndestulător. Au scăzut și fondurile destinate persoanelor cu handicap

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, vineri, bugetul ce va fi supus votului consilierilor județeni în ședința de săptămâna viitoare.

Potrivit șefului județului, din suma totală alocată Consiliului Județean Suceava, respectiv de 401,4 milioane de lei, 359,1 milioane de lei este alocată cheltuielilor de funcționare, iar 42,3 milioane de lei cheltuielilor de dezvoltare.

El susține că, luându-se în calcul veniturile și cheltuielile, suma de 50,7 ­mi­lioane de lei prefigurată pentru cheltuieli nu poate fi acoperită, mai ales că suma pentru salarii  a crescut de la un an la altul, de la 92 de milioane la 130 de milioane de lei. În acest an, rămân neacoperit 26 de milioane de lei.

Deficit se înregistrează la Direcția de Protecție a Copilului,dar și la Bibliotecă, Muzeu, Spitalul Județean. „Această rectificare, pozitivă într-adevăr, s-au alocat în plus 15 milioane de lei față de anul trecut, poate asigura salariile pentru șase, respectiv patru luni la Direcția de Protecție a Copilului ori la școlile speciale. Bugetul este neîndestulător. Au scăzut și fondurile destinate persoanelor cu handicap”, a declarat Gheorghe Flutur.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Gheorghe Flutur: Bugetul este neîndestulător. Au scăzut și fondurile destinate persoanelor cu handicap | Moldova24

Lăsați un comentariu

*