Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Vântul a produs ravagii la Suceava: a smuls șarpante și tencuiala de pe blocuri. Viceprimar: Copacii care au căzut peste mașini erau buni

Vântul a făcut ravagii în municipiul Suceava. Nu doar că a rupt copaci, pe care i-a proiectat pe mașini, ci chiar a smuls șarpante și tencuiala de pe unele blocuri.

Viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, susține că arborii care au creat probleme, vineri dimineață, nu erau uscați, nu prezentau niciun risc, neaflându-se printre cei care urmau să fie tăiați.

Primăria Suceava are în vedere periodic, inventarierea copacilor care pot prezenta probleme în cazul în care nu intervenim la timp. Acest lucru se realizeaza an de an pe intreaga suprafata a Municipiului Suceava de catre echipe mixte care au in componenta reprezentanti ai Serviciului Situatii de Urgenta ,Directiei Generale a Domeniului Public si Agentiei pentru Protectia Mediului Suceava. Pentru cazurile în care am sesizat că este nevoie de tăiere, am solicitat aviz de mediu și s-a procedat la tăierea arborilor respectivi. În momentul de față avem aproximativ 200 de arbori care au primit aviz de mediu pentru a fi taiati. Curios este faptul că nici unul dintre arborii care au fost doborâți vineri de vânt și au produs probleme, nu se regăseau printre cei care urmau să fie tăiați. Erau copaci buni, sănătoși, cel puțin în aparență, cei care au creat probleme. În condițiile de vânt care a bătut în rafale de peste 100 de km/h, conform atentionarilor meteo, se putea întâmpla orice. Probleme au mai fost şi la şarpantele unor blocuri precum şi desprinderea tencuielilor la doua blocuri turn de pe Calea Obcinilor”, a declarat Andronache.

Potrivit acestuia, pentru degajarea carosabilului, s-a acționat cu trei echipe, două de la domeniul public și o echipă de la Serviciul situatii de urgența tot din cadrul Primăriei Suceava, dotate cu motofierastraie , mașină cu nacelă şi patru mijloace de transport.

„Vom vedea ce situații sunt în momentul de față și vom realiza și un inventar al pagubelor. Vrem să vedem și care sunt modalitățile prin care vom putea, eventual, despăgubi persoanele care au suferit pagube materiale.”, a adăugat viceprimarul.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Vântul a produs ravagii la Suceava: a smuls șarpante și tencuiala de pe blocuri. Viceprimar: Copacii care au căzut peste mașini erau buni | Moldova24

Lăsați un comentariu

*