Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Copil de patru ani, găsit după 12 ore de căutări. Peste 120 de polițiști, pompieri și voluntari au plecat în căutarea lui

Mobilizare în forță pentru căutarea unui copilaș în vârstă de patru ani dintr-o familie din satul Zaharești, comuna Stroiești.

Joi, în jurul orei 16.00, băiețelul a a ieșit în fața porții bunicii sale, unde se aflau mai mulți copii pentru a se juca. Acesta s-a depărtat de ceilalți copii, în timp ce se juca cu un cățel și nu a mai fost găsit. Iniţial, familia a efectuat căutări pe cont propriu sesizând poliţia la 4 ore după constatarea dispariţiei.

De îndată, la nivelul IPJ Suceava a fost activat centrul de monitorizare, la fața locului fiind constituit un punct de comandă care a coordonat activitățile de căutare și investigare.  Pentru activitățile de căutare şi scotocire au fost organizate echipe mixte formate din polițiști(investigații criminale, ordine publică, criminalistică, conductor câini, rutieră, criminalitate economică), angajați ISU, IJJ, Serviciul Poliției de Frontieră Suceava, Poliția Locală Suceava și voluntari.

Activitățile de căutare au fost orientate în special în perimetrul unde minorul a fost văzut cu puțin timp înainte de dispariție, respectiv pe câmpul din apropiere și terenurile agricole. Au fost utilizate echipamentele de termoviziune şi câini specializaţi, fiind efectuate verificări pe o rază de aproximativ 7 km. de la locul dispariției.

În paralel au fost continuate activitățile de investigare în rândul familiei, al vecinilor, al prietenilor, fiind efectuată și ancheta din ”ușă în ușă”.  Căile de acces au fost asigurate de echipaje ale poliției rutiere.
Au fost efectuate verificări la unitățile spitalicești de pe raza județului și la Centrul de Primire Urgență Minori Suceava.

De asemenea, poliţiştii au informat cetățenii, în special pe cei care locuiesc în zone izolate (stâni, exploatări forestiere, ș.a.) cu privire la eveniment și la semnalmentele copilului dispărut.

În urma acestor măsuri, în dimineaţa zilei de vineri, în jurul orei 08.30 minorul a fost găsit de proprietarul unei stâne aflată la cca. 8 km de zona în care copilul fusese văzut ultima dată.

O echipă operativă formată din polițiști s-a deplasat de urgență în respectiva zonă, greu accesibilă, unde l-a identificat pe minor și l-a transportat spre ambulanța sosită în zonă. S-a acordat primul ajutor, starea copilului fiind stabilă, după care a fost internat în Secția Unitate Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. În prezent situația medicală a minorului este bună, nu prezintă urme de violență, fiind constatată doar o ușoară deshidratare.

Din fericire, copilul a fost găsit la timp, nevătămat şi după evaluarea medicală va fi reîncredinţat familiei.
D.G.A.S.P.C. Suceava face verificări și va monitoriza familia, în acest caz.  De asemenea, în acest sens a fost informată și autoritatea tutelară din cadrul Primăriei Stroiești.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Copil de patru ani, găsit după 12 ore de căutări. Peste 120 de polițiști, pompieri și voluntari au plecat în căutarea lui | Moldova24

Lăsați un comentariu

*