Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Când vine primăvara și cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 20 februarie-5 martie.

Potrivit meteorologilor, în Moldova, în intervalul 21-24 februarie vremea se încălzi apreciabil, valorile termice devenind mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei; astfel, vor fi maxime de 8…15 grade și minime de 2…5 grade, în medie regională. Din 25 februarie, scăderea bruscă a temperaturilor va determina un regim apropiat de cel normal pentru sfârșit de februarie, cu 2…7 grade ziua și -7…-3 grade noaptea.

Pentru primele zile ale lunii martie este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor. În prima săptămână vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare aproape în fiecare zi, dar în general slabe și cu caracter local, exceptând data de 25 februarie când se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru precipitații se menține relativ ridicată și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

like facebookLA MUNTE În intervalul 21-24 februarie vremea se încălzi, valorile devenind mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei; astfel, vor fi maxime de 0…6 grade și minime de -4…0 grade, în medie. Din 25 februarie, temperaturile vor scădea, determinând un regim apropiat de cel normal pentru sfârșit de februarie, cu -2…0 grade ziua și -10…-6 grade noaptea. Pentru primele zile ale lunii martie este estimată o creștere ușoară și treptată a valorilor termice. În prima săptămână vor precipitații în fiecare zi, predominant ninsori, care local și temporar pot fi mai consistente, dar și precipitații mixte cu condiții de polei în intervalul 22-24 februarie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*