Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Trei societăți cu lemn ilegal, din zona Vama- Moldovița, sancționate de Garda Forestieră Suceava

În perioada 14-17 februarie, delegații Gărzii Forestiere Suceava împreună cu reprezentanti ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava au efectuat o actiune de verificare a provenientei materialelor lemnoase în zona Vama-Moldovita.

Cu prilejul acestor verificări au fost identificate trei societati care detineau material lemnos fara provenienta legala.

Astfel, la o societate comerciala de pe raza comunei Moldovita s-a confiscat valoric un volum de 145 mc lemn rotund rășinoase si s-au aplicat contraventii in valoare totala de 15.000 lei. La alte doua societati de pe raza comunei Vama, a fost confiscat faptic un volum de 13 mc cherestea si 11 mc lemn rotund, respectiv 38 mc lemn rotund rășinoase și 20 mc cherestea”, precizează inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Prima societate a fost amendată cu suma de 5.000 lei, iar cea de-a doua cu suma de 5.000 lei. Garda Forestiera Suceava va efectua in continuare verificari in fond forestier pentru identificarea surselor de lemn la aceste societati comerciale.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Trei societăți cu lemn ilegal, din zona Vama- Moldovița, sancționate de Garda Forestieră Suceava | Moldova24
  2. Trei societăți cu lemn ilegal, din zona Vama- Moldovița, sancționate de Garda Forestieră Suceava – Ziarul de Mediu

Lăsați un comentariu

*