Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Șeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale” în cadrul Galei de apreciere a performanței, din Republica Moldova

O delegaţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  (ISU) al judeţului Suceava a fost prezentă la Gala anuală de apreciere a performanței Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova.

În baza aprobării eșalonului superior, o delegaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a deplasat în Republica Moldova, la Chişinău, în perioada 8-10 februarie a.c., în vederea participării la Gala anuală de apreciere a performanței Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova. Delegaţia română a fost formată din domnul general de brigadă dr. Ion Burlui – inspector şef şi domnul colonel Marius Giurcă – şef centru operaţional.

Programul acestei deplasări a cuprins participarea la Gala anuală organizată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova şi efectuarea unei vizite la locul tragediei aviatice din localitatea Haragâş, raionul Cantemir, unde şi-au pierdut viaţa, în anul 2016, membrii echipajului elicopterului SMURD al Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi. Pompierii militari români au fost întâmpinaţi de către domnul general-maior Mihail Harabagiu – şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, cu care s-au purtat discuţii pe teme profesionale legate de activităţile desfăşurate în ultima perioadă de către cele două instituţii reprezentate.

Festivitatea de premiere din cadrul Galei anuale a avut loc în ziua de 9 februarie. Pe lângă angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, la festivitate au mai participat domnul Alexandru Jizdan – ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, domnul Zdenek Krejci – ambasadorul Republicii Cehe în Moldova, doamna Dafina Gherceva – coordonator rezident NATO, domnul Daniel Ioniţă – ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova, reprezentanţi ai ministerului afacerilor interne şi apărării din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai altor instituții de stat.

În cadrul Galei, generalului de brigadă dr. Ion Burlui i-a fost acordată – medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale”. La rândul său, şeful pompierilor militari suceveni a mulţumit pentru onoranta distincţie şi a transmis felicitările din partea domnului secretar de stat dr. Raed Arafat şi a domnului colonel Daniel Marian Dragne – inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, asigurând gazdele de întreaga deschidere a pompierilor militari români pentru colaborări viitoare în domeniul situaţiilor de urgenţă.

După festivitate, delegaţia română s-a deplasat în localitatea Haragâş, pentru a comemora eroii echipajului SMURD căzuţi la datorie în ziua de 2 februarie 2016. La locul tragediei, pompierii români au fost întâmpinaţi de preşedintele raionului Cantemir, de primarul localităţii Haragâş şi de către comandantul unităţii de pompieri-salvatori din Cahul. Toţi cei prezenţi la faţa locului au ţinut un moment de reculegere şi au aprins lumânări.

Deplasarea delegaţiei Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a contribuit la continuarea firească a relaţiilor profesionale dintre cele două instituţii, întărind relaţiile de prietenie dintre reprezentanţii acestora.

În ceea ce priveşte dezvoltarea colaborării profesionale, domnul general de brigadă dr. Ion Burlui a lansat o invitaţie către partea moldoveană de a realiza un program de pregătire pentru colegii din Republica Moldova, în cadrul Centrului de Antrenament şi Pregătire de Specialitate Siret.

Această invitaţie a fost primită cu interes, iar domnul general-maior Mihail Harabagiu – şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, a mulţumit, urmând a efectua demersurile legale pentru transpunerea acesteia în practică.

Sursa: Comunicat ISU Suceava


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Șeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale” în cadrul Galei de apreciere a performanței, din Republica Moldova | Moldova24

Lăsați un comentariu

*