Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Program de prevenirea delicvenței juvenile, lansat la siret

Programul județean de prevenire a delicvenței juvenile și victimizării minorilor, inițiat de polișiștii suceveni, a fost lansat în săptămâna 13 – 17 februarie în oraşul Siret. Zilnic, în această perioadă, sute de elevi de la unităţile de învăţământ din ciclul gimnazial şi liceal au participat la întâlniri cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Siret şi Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Cei mici au dobândit noţiuni elementare privind siguranţa rutieră şi prevenirea situaţiilor de risc, iar elevii de liceu au aflat reguli cu privire la siguranţa reţelelor de socializare şi aspecte privind răspunderea penală a minorilor şi urmările în plan juridic generate de săvârşirea de fapte antisociale.

Au fost derulate activităţi de amploare la Casa de cultură din localitate, sute de elevi având posibilitatea să vizioneze mărturii filmate ale unor tineri aflaţi în penitenciare pentru săvârşirea unor diverse infracţiuni.

Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii.
Pentru poliţiştii suceveni, siguranţa copiilor şi siguranţa în unităţile de învăţământ constituie şi în cursul acestui an o prioritate.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Program de prevenirea delicvenței juvenile, lansat la siret | Moldova24

Lăsați un comentariu

*