Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un șofer a produs un accident de circulație, la Boroaia. Ce au găsit polițiștii în mașina sa

Un accident de circulație a avut loc, vineri, la Boroaia. În timp ce conducea autoturismul cu remorcă pe DN 15C, pe raza localității Boroaia, un bărbat de 27 de ani, din comuna Șcheia, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune frontală cu autoturismulcondus regulamentar de o femeie de 42 de ani, din comuna Vadu Moldovei.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a celor doi conducători auto și a unui bărbat de 58 deani, din comuna Șcheia, pasager în autoturismul condus de bărbatul de 27 de ani.

Conducătorul auto de 27 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia și conducătoarei auto, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.       În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că remorca autoturismului nu este înmatriculată, numărul fiind atribuit unui alt autovehicul din străinătate, iar conducătorul auto de 27 de ani, deține permis de conducere doar categoria ”B”, necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul auto, a cărei  masă maximă autorizată este mai mare de 750kg și care necesită permis de conducere categoria ”BE”.

Cu ocazia examinării autoturismului înmatriculat în străinătate implicat în accident, polițiștii au identificat un pistol cu aer comprimat, pentru care, bărbatul de 27 de ani nu era autorizat  să-l deţină, acesta declarând faptul că, l-a achiziționat din străinătate la finele anului 2016 și l-a introdus în țară la începutul anului 2017, fără să fie informat despre obligativitatea legală de a se autoriza.

„În   cauză   s-a   întocmit   dosar   penal   pentru   comiterea   infracțiunilor   de   ”conducerea   pedrumurile publice a unui vehicul cu permis necorespunzător”, ”conducerea pe drumurile publice aunui   vehicul   cu   număr   fals   și   neînmatriculat   remorcă”,   ”vătămare   corporală   din   culpă”,”nerespectarea regimului   armelor şi   muniţiilor” şi ”contrabandă   calificată”, ce va fi soluționat procedural”, se precizează într-un comunicat al Poliției Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un șofer a produs un accident de circulație, la Boroaia. Ce au găsit polițiștii în mașina sa | Moldova24

Lăsați un comentariu

*