Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Peste 300 de elevi suceveni au abandonat școala în anul școlar precedent

Peste 300 de elevi suceveni au abandonat studiile în anul școlar 2015- 2016, potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Suceava. Numărul celor care s-au lăsat de școală este mai mic comparativ cu anul școalr 2014- 2015, când abandonaseră studiile 406 elevi.

În anul şcolar 2015-2016, rata abandonului şcolar s-a diminuat până la 0,27%, iar din cei 324 de elevi care s-au lăsat de şcoală, cei mai mulți, respectiv 173, provin din învăţământul gimnazial, urmează 94 din clasele IX-XII, 57 din clasele 0-IV.

Principalele cauze ale abandonului şcolar sunt: starea economică precară a familiei; unitatea familiei; angajarea în muncă a tinerilor; fenomenul migrării peste graniţă a părinţilor cu copii; frecvenţa redusă la cursuri; schimbarea şcolii; eşecul la învăţătură; repetenţia şi, nu în cele din urmă, distanţa mare faţă de unitatea de învăţământ.

Inspectoratul Școlar a luat mai multe măsuri în vederea diminuării abandonului școlar respectiv consilierea în cabinetele şcolare de asistenţă psihopedagogică; acordarea burselor de școlarizare pentru accesul în internatele unităţilor de învăţământ, dar şi măsuri de reducere a absenteismului şcolar, prin efectuarea de controale tematice în şcoli şi monitorizarea învăţământului simultan, atragerea copiilor în acţiuni care să îi stimuleze să frecventeze orele şi sprijinirea implementării, în mediul rural, a Programului „Şcoală după şcoală”.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Peste 300 de elevi suceveni au abandonat școala în anul școlar precedent | Moldova24

Lăsați un comentariu

*