Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Avocatul Poporului, în anchetă la un centru de bătrâni din județ. Vezi motivul!

Avocatul Poporului a început o anchetă la un centrul de bătrâni din județul Suceava după aceștia au sesizat că stau în frig. Este vorba despre Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică Zvoriștea, unde 85 de beneficiari au reclamat că stau în frig și nu au apă caldă la robinete.

„Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 50 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția persoanelor cu handicap, a Legii nr. 487/2002 a sănătății mintale și a protecției persoanelor cu handicap, precum și a Convenției privind Drepturile Persoanelor cu dizabilități”, susține purtătorul de cuvânt al Avocatul Poporului, Matei Vîrtosu.

Cei 85 de beneficiari achită contravaloarea serviciilor, iar potrivit acestora condițiile sunt departe de cele dorite.
„De câteva zile nu mai este deloc apă caldă și căldură. Ni se spune că și la alte centre este la fel. Sunt oameni care au murit din cauza frigului. Dăm 900 de lei din pensie și suntem torturați de frig. De spălat ce să mai spunem. Din luna august tot își bat joc de noi!”, susținea unul dintre vârstnicii din acest cămin.

Bătrânii de la căminul din Zvoriștea tremură de frig în saloane. Nadia Crețuleac: Este o situație nedorită

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*