Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Bolnavi storși de bani prin intermediul „cărăușilor” care fac turism medical

Medicul Anatoli Buzdugan a ridicat problema turismului medical

Șeful Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, medicul Anatoli Buzdugan, a ridicat, într-o conferință de presă, problema „cărăușilor” de bolnavi, respectiv a acelor persoane care practică turismul medical în defavoarea bolnavilor.

Anatoli Buzdugan susține că unele persoane sun sunate pe telefoane de „cărăuși”, care se oferă să îi transporte la diferite clinici din țară, contra cost. Medicul susține că și doctorii de familie îi direcționează pe bolnavii suceveni în alte județe.

 „Există anumite persoane care transportă pacienţii la diferite clinici universitare. Nu ştiu prin ce modalitate ajung să găsească pacienţii respectivi. Probabil există numere de telefon în sate şi comune. Să spunem că pacientul are o problemă de hernie de disc şi i se spune să-l sune pe respectivul că organizează transport săptămânal şi-l duce la Târgu Mureş sau la Cluj, unde merge şi îi face RMN, desigur, contra cost. După ce îi face RMN merge în clinică şi îl plasează la medicul cu care colaborează”, a declarat Anatoli Buzdugan.

Din păcate, mulți dintre bolnavi cad în plasa așa zișilor cărăuși și ajung să meargă în clinici de prin țară, unde sunt nevoiți să plătească pentru analize de care la Suceava ar beneficia gratuit.

 


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. cata says:

    Buzdugan sa trezit sa vorbeasca ce vrea sa Vina toti la cabinetul lui particular pleaca de unde ai venit arogantule

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Bolnavi storși de bani prin intermediul „cărăușilor” care fac turism medical | Moldova24

Lăsați un comentariu

*