Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Holzindustrie Schweighofer lansează propriul sistem de urmărire a traseului lemnului

Auditarea furnizorilor şi lansarea propriului sistem de urmărire a traseului lemnului sunt două dintre măsurile anunţate de compania austriacă Holzindustrie Schweighofer pentru diminuarea riscului de achiziţie a materialului lemnos cu provenienţă îndoielnică, potrivit Mediafax.

Alte măsuri sunt o mai bună consultare publică cu părţile interesate, dezvoltarea unei politici proprii de aprovizionare cu masă lemnoasă şi suspendarea relaţiei comerciale cu furnizorii care încalcă această politică, dar şi consolidarea echipei interne de conformitate care efectuează audituri la furnizori.

Compania va lansa sistemul TimFlow, un sistem propriu de control care vine în completarea sistemelor de urmărire a trasabilităţii transporturilor de masă lemnoasă din România, se arată într-un comunicat al companiei.

Holzindustrie Schweighofer a transmis a organizat la Rădăuţi o consultare a părţilor interesate cu privire la procedurile de achiziţie de masă lemnoasă, evaluarea de risc privind lemnul controlat, zonele de provenienţă ale lemnului controlat şi măsurile de diminuare a riscurilor.

Holzindustrie Schweighofer a fost criticată de organizaţiile de mediu pentru modul în care s-ar fi aprovizionat cu lemn.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Holzindustrie Schweighofer lansează propriul sistem de urmărire a traseului lemnului | Moldova24

Lăsați un comentariu

*