Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Sucevean condamnat pentru că a cultivat canabis în solar

Un tânăr din localitatea Frumosu a fost condamnat de magistrații Tribunalului Suceava, pentru că a cultivat canabis în solar. Vasile Gabriel Magopăț a fost condamnat la patru luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare pentru „cultivarea, producerea şi deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept” și „trecerea frauduloasă a frontierei de stat la pedeapsa de 4 luni închisoare”.

Termenul de supraveghere este de doi ani.  Potrivit Tribunalului Suceava, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte o serie de măsuri de supraveghere și atrage atenţia inculpatului că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea credinţă, nu va respecta măsurile de supraveghere sau nu va executa obligaţia impusă, instanţa de judecată va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei.

Procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava și polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava au documentat activitatea infracțională a inculpatului Vasile – Gabriel Magopăț, în vârstă de 27 de ani, despre care, încă din luna aprilie 2016, au apărut date că are preocupări infracționale pe linia cultivării, producerii și deținerii de droguri de risc, în perioada respectivă, inculpatul achiziționând semințe de cannabis în valoare de 404,96 de lei, de pe două site-uri de profil. Din investigațiile făcute de anchetatori a reieșit că inculpatul Vasile – Gabriel Magopăț ar deține la domiciliul său din comuna Frumosu o cultură de canabis „indoor”, dispusă într-o amenajare de tip solar, aflată în spatele locuinței.

Pentru completarea materialului probator, în ziua de 26 iulie 2016, polițiștii din cadrul BCCO Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Suceava – Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au făcut o percheziție la domiciliul inculpatului Vasile – Gabriel Magopăț, ocazie cu care, într-o noptieră din dormitorul suspectului, a fost găsită cantitatea de 25 grame de cannabis, o pipă din staniol confecționată artizanal de către acesta, precum și un telefon mobil.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*