Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Locuință mistuită de flăcări la Vicovu de Jos. Proprietarii au avut nevoie de ajutor medical

Locuința unor bătrâni din Vicovu de Jos a fost cuprinsă de un incendiu, miercuri dimineață. Militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Voitinel, Gălăneşti şi Milişăuţi, au intervenit cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul locuinţei şi bunuri aflate în holul casei, existând pericolul de propagare la adăpostul de animale şi la două case aflate în imediata apropiere.

Pe timpul intervenţiei, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 77 de ani, şi unui bărbat de 84 de ani, care au suferit atacuri de panică. Ulterior, femeia, care prezenta şi hipertensiune arterială (HTA), a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului municipal din Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare. Bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Au ars acoperişul casei pe 40 de metri pătraţi, elemente de mobilier şi tâmplărie. S-au degradat pereţii locuinţei pe 40 de metri pătraţi, un hidrofor şi un vas de expansiune.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de aparate electrice lăsate sub tensiune şi nesupravegheate. Incendiul a fost lichidat la ora 9:25, iar pompierii militari au salvat adăpostul de animale şi cele două case învecinate, susțin reprezentanții ISU Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Locuință mistuită de flăcări la Vicovu de Jos. Proprietarii au avut nevoie de ajutor medical | Moldova24

Lăsați un comentariu

*