Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

FOTO! Casă nouă pentru familia din Siret, rămasă fără acoperiș din cauza unui incendiu

S-au mutat în casă nouă după ce locuința veche a fost distrusă de un incendiu. Familia Ghetiuc Simion a început noul an în imobilul ridicat de pompierii Subunității din Siret spijiniți de primarul orașului, Adrian Popoiu. Ei au acum o casă mai spațioasă și mai trainică față de cea care a fost mistuită de un incendiu devastator.

Încă din luna ianuarie 2016, pompierii și edilul s-au unit în cadrul unei acțiuni de voluntariat, pentru această familie care a rămas fără locuință din cauza unui incendiu. Umanitatea acestor oameni ar putea fi o lecție pentru mulți. Deși nu sunt milionari sau miliardari în lei sau euro, inițiativa acestor sireteni a prins pe zi ce trece contur.

Ce pot face mai multe mâini dibace și suflete mărinimoase arată că pompierii dovedesc că se pricep nu doar să salveze, ci și să construiască. Dovedesc că inițiativa civică nu a murit la Siret”,  spunea atunci primarul orașului.

La sfârșitul lunii ianuarie 2016, pompierii sireteni au fost solicitați pentru a salva din flăcări o locuință ce aparținea lui Gheletiuc Simion.

„Din păcate, din cauza materialelor din care era construită locuința, ceea ce s-a salvat nu mai permitea unei familii să locuiască. Mișcați de evenimentul prin care trece din nou un om pe care, de altfel, necazurile nu l-au ocolit în viață și care a reprezentat orașul în competiții de atletism și fotbal cu rezultate notabile, câțiva pompieri au avut inițiativa de a ajuta această familie într-un anume mod. La idee au răspuns pozitiv și alți colegi, s-a găsit înțelegere la conducerea Primăriei orașului Siret, în sensul că vor fi asigurate materialele de construcție necesare, așa că s-a purces la treabă”, susținea atunci sireteanul Honceriu Daniel.

Familia susține că nu se aștepta la atâta bunătate din partea acestor oameni.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat pentru această casă. Nu ne-am așteptat la atâta bunătate din partea acestor oameni. Am reușit să luăm și ceva mobilă în casă și ne este bine acum”, ne-a spus doamna Ghetiuc.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Casă nouă pentru familia din Siret, rămasă fără acoperiș din cauza unui incendiu | Moldova24

Lăsați un comentariu

*