Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Fiscul sucevean a aprobat, anul trecut, eșalonări la plata obligațiilor bugetare restante de 52,24 milioane lei

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a aprobat, anul trecut, 859 de eşalonări la plata obligaţiilor bugetare restante, valoarea acestora ajungând la 52,24 de milioane de lei. Din total, încasările din arierate conform graficului s-au ridicat la 29,2 de milioane de lei.

Potrivit AJFP Suceava, toate acestea constituie o preocupare prioritară, în 2016 urmărită fiind identificarea arieratele mari şi recente, cât şi intensificarea eforturilor de colectare a acestora.

„Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava implementează un management performant al arieratelor, acordând facilităţi la plata acestora din urmă, prin aplicarea măsurii de eşalonare a achitării sumelor recuperabile”, se arată în Raportul privind activitatea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava pe anul 2016, în care se adaugă că întreprinse au fost măsuri pentru accelerarea recuperării arieratelor, îmbunătăţirea procedurii de valorificare a bunurilor, în cadrul executării silite, dar şi în ceea ce priveşte insolvabilitatea şi stabilirea răspunderii solidare.

Arieratele sunt obligaţiile financiare ajunse la scadenţă şi neachitate, respectiv datoriile a căror dată scadentă a fost depăşită cu mai mult de 90 de zile.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Fiscul sucevean a aprobat, anul trecut, eșalonări la plata obligațiilor bugetare restante de 52,24 milioane lei | Moldova24

Lăsați un comentariu

*