Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Povestea bătrânului din Bosanci, mort într-un incendiu care i-a cuprins casa. De un an, viața i se schimbase în totalitate

Un bătrân din Bosanci, care a suferit un accident în urmă cu 20 de ani, iar până anul trecut a trăit în chinuri teribile şi într-o sărăcie cumplită, chinuindu-se să meargă, în genunchi, a murit în urmă cu câteva zile, când un incendiu i-a cuprins locuința.

Voluntarii asociaţiei Casa Share l-au ajutat, în urmă cu un an, transformându-i complet viaţa:Era tare bucuros de transformare, îi făcusem rampă şi WC nou! Mi-a dat o pereche de cizme de soldat, o să-mi rămână amintire! Totul transformat datorită tinerilor din satul Bosanci! Respect tinerilor. Îi adusesem chiar şi căruţ electric! Zâmbeam amândoi exact acum 1 an!! De asta spun: haideţi să fim mai buni când putem!!! Din păcate încă un suflet de la s-a stins astă-noapte !! Casa bătrânului Alexandru din Bosanci, jud Suceava pe care noi l-am ajutat exact acum 1 an, a luat foc şi bătrânul a pierit în flăcări! A fost un an mai fericit pentru el datorită vouă, oameni simpli, NU politicieni, NU primari, NU parlamentari!! Ştiu că nu e momentul şi locul, dar DE CE au ajuns bătrânii să moară abandonaţi de Statul Român, copiii sărmani să mănânce coji de cartofi şi să studieze în frig şi întuneric?!!!! Doar întrebări într-o ţară în care nimeni NU răspunde!!”, a scris pe Facebook unul dintre cei care i-au fost aproape bătrânului, înainte ca acesta să-şi piardă viaţa în urma unui incendiu teribil.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bosanci, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din comuna Bosanci.
La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit şi o anexă din lemn, existând pericolul de propagare la două locuinţe învecinate.

Din declaraţiile vecinilor, exista posibilitatea ca proprietarul, care avea un handicap locomotor, să fi fost suprins de foc în locuinţă. Din nefericire, informaţiile s-au adeverit. După localizarea flăcărilor, pompierii militari au pătruns în interiorul casei, unde au găsit trupul carbonizat al proprietarului în vârstă de 82 de ani.

Au ars casa de locuit (din zidărie, cu acoperiş din lemn şi învelitoare din tablă) pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, anexa din lemn pe 20 de metri pătraţi, circa 2 metri cubi lemn de foc şi alte bunuri. S-au degradat pereţii locuinţei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un jar aprins căzut din sobă.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Povestea bătrânului din Bosanci, mort într-un incendiu care i-a cuprins casa. De un an, viața i se schimbase în totalitate | Moldova24

Lăsați un comentariu

*