Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Primarul Sucevei, nemulțumit de managementul de la Teatrul „Matei Vișniec”. Vezi motivul!

Centrul Cultural „Bucovina” are prevăzut pentru  anul 2017 o alocare financiară în echivalentul a aproximativ un milion de euro. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că  noile majorări salariale au avut drept urmare creşterea bugetului instituţiei. Astfel, cea mai mare sumă, respectiv 90% din total, merge către Teatrul municipal „Matei Vişniec”, inclusiv pentru cheltuielile cu personalul.

Pentru actori au fost majorate salariile cu 50%, începând cu data de 1 februarie, iar pentru restul personalului cu 20%”, a spus Lungu.

Pe de altă parte, Ion Lungu a făcut public faptul că a purtat discuţii cu conducerile administrativă şi artistică a instituţiei teatrale sucevene, cărora le-a făcut observaţii pe marginea managementului. Edilul-şef le-a recomandat acestora ca spectacolele să fie mai diversificate, astfel încât să atragă toate categoriile de public, iar pe scenă să nu mai evolueze doar 4 dintre cei 10 actori.

Lungu a făcut referire şi la „Tigrul oraşului”, prima piesă a Teatrului municipal „,Matei Vişniec”, care a costat mult şi care, „potrivit specialiştilor, trebuia să fie una mai simplă, mai pe gustul tuturor”.

„Există lucruri care nu prea sunt în ordine. S-a întârziat cu  stagiunea din toamnă, se întârzie şi acum, cu spectacolul în pregătire. Nu sunt folosiţi toţi actorii, nişte nemulţumiri ajungând şi pe la urechile mele. Sunt unele lucruri la care nu mă pricep, însă şi altele legate de actul de management, de aceea am rugat să se găsească o posibilitatea să se vină pe piaţă cu mai multe piese, pentru toate categoriile şi toate vârstele, mai pe gustul copiilor. Sper să găsim o soluţie, astfel încât lucrurile să meargă mai bine, iar activitatea să fie mai eficientă”, a conchis  Lungu


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Primarul Sucevei, nemulțumit de managementul de la Teatrul „Matei Vișniec”. Vezi motivul! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*