Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Infractor de mic! La 15 ani, a spart o casă de schimb valutar, două magazine și o mănăstire

La doar 15 ani, un tânăr din municipiul Rădăuți este cercetat pentru furt, tentativă de furt calificat, și mai multe infracțiuni de furt calificat.
B.N.A. este cercetat de  procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Pe 17 octombrie 2016, aflându-se pe raza municipiului Rădăuţi, în zona parcării adiacentă Hotelului Gerald s, minorul B.N.A., de 15 ani, din Rădăuţi, a observat un autoturism marca VW Sharan, parcat în acel loc. A constatat că portierele autovehiculului erau neasigurate, a intrat în habitaclul autovehiculului de unde a sustras o tabletă tip I pod de culoare neagră şi o sacoşă, conţinând două pet-uri cu apă şi două pachete cu cafea şi două cutii cu bomboane. Minorul a vândut toate acele bunuri în bazarul Cartin din municipiu unei persoane de sex masculine cu prenumele “nelu”, contra sumei de 100 lei. Ulterior, tableta I pod a fost recuperată şi predată persoanei vătămate.

În seara zilei de 28 marie 2016, cu ajutorul unei pietre tip “pavaj”, găsită în apropiere, a spart un geam al casei de schimb valutar, aparţinând SC I SRL Suceava, situată în incinta Magazinului General Rădăuţi, cu intenţia de a sustrage bunuri sau alte valori. Întrucât a pornit sistemul de alarmă, minorul a părăsit locul infracţiunii, fără a sustrage nimic.

În noaptea de 29/30 august 2016, în jurul orelor 22.26 B.N.A., de 15 ani, fiind singur, a pătruns prin efracţie, respectiv prin forţarea deschiderii uşilor glisante, în magazinul Profi din Rădăuţi, iar din interior, dintr-un dulap, a cărui uşă a distrus-o prin deschidere forţată, a sustras mai multe pachete de ţigări în valoare totală de 310 lei.

Totodată, pe 24 octombrie 2016, s-a deplasat în curtea Mănăstirii Bogdana din centrul municipului Rădăuţi şi profitând de faptul că era întuneric, în curte nemaiaflându-se alte persoane, a luat un scaun de la intrarea în mănăstire, s-a deplasat în partea de nord a bisericii vechi, s-a urcat pe acel scaun, a forţat gratiile de la prima fereastră, a spart geamul, după care, prin escaladare, a pătruns înăuntru. În continuare, din pronaosul mănăstirii B.N.A. a luat un suport pentru o icoană, s-a deplasat în pridvor, unde se află amplasat un magazin cu obiecte bisericeşti, iar din sertarul tejghelei a sustras suma de 50 lei, după care a părăsit locul infracţiunii în acelaşi mod prin care a intrat.

În noaptea de 24 spre 25 decembrie 2016, minorul a pătruns prin spargerea cu pumnul a unei ferestre, în incinta magazinului denumit”G”, din municipiul Rădăuţi, de unde a sustras un laptop marca Acer şi mai multe pachete cu ţigări marca Dunhill. Întrucât nu a reuşit să pornească aparatul, minorul l-a distrus, în parcul din apropiere, lovindu-l de sol.

În data de 29 ianuarie 2017, în jurul orelor 17.45, s-a deplasat la sala de jocuri Omega, unde, la un moment dat, profitând de faptul că supraveghetorul sălii de jocuri a mers la baie, a pătruns după barul acelei săli, iar din sertarul tejghelei a sustras suma de 1100 lei, după care a părăsit locaţia respectivă. Banii sustraşi au fost cheltuiţi în scop personal.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunilor  se ridica la suma de aproximativ 5700 lei, din care a fost recuperată circa 3000 lei. Pe parcursul cercetărilor băiatul şi-a recunoscut vinovăţia.

El a fost expertizat psihiatric, rezultând că acesta a comis toate cele şase infracţiuni având discernământul prezent.

„Prin ordonanţa organelor de cercetare penală s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore începând cu data de 02.02.2017, ora 14:00, până la data de 03.02.2017 ora 14:00, iar prin ordonanța procurorului de caz din data de 03.02.2017, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de inculpatul minor”, susțin procurorii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*