Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Proiectele pentru ajutorul de la stat pentru „prima împădurire” se depun până la sfârșitul lunii martie

Sesiunea de primire a proiectelor pentru schema de ajutor de stat ”Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă submăsurii măsurii 8.1., la Garda forestieră Suceava, se prelungește până la 31 martie 2017, după o decizie a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Potrivit ing. Buga Silvestru, șeful biroului Programe de finanțare pentru creșterea suprafețelor de păduri și programe finanțate de Uniunea Europeană din cadrul Gărzii Forestiere, scopul acestui ajutor îl reprezintă acordarea unui sprijin financiar deţinătorilor publici şi privaţi de terenuri agricole și neagricole şi a formelor asociative ale acestora pentru împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite.
Pentru a beneficia de această formă de sprijin financiar potențialii beneficiari și terenurile pe care doresc să le împădurească trebuie să îndeplinească o serie de condiții dintre care se pot aminti:

-Suprafaţa terenului propus pentru împădurire trebuie să fie de cel puţin 1,00 ha, iar suprafaţa compactă minimă împădurită trebuie să fie de cel puţin 0,5 ha.

-în cazul realizării de perdele forestiere de protecţie terenurile trebuie să aibă cel puţin 0,5 ha iar suprafaţa compactă minimă împădurită să fie de cel puţin 0,1 ha.

-Terenurile propuse la împăduriri trebuie să fie declarate la APIA (să acopere minimum 2 campanii integrale de primire a cererilor unice de plată pe suprafaţă), iar pentru acest teren trebuie să fi fost respectate în această perioadă standardele de eco-condiţionalitate (GAEC/SMR) relevante) cu cel puțin 2 ani în urmă.

Informațiile complete privind acest program de finanțare, Ghidul solicitantului și Manualul de Proceduri a împăduririi terenurilor agricole și neagricole sunt disponinile pe http://www.apia.org.ro/submăsura-m-8-1, sau Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (M.A.D.R.) www.madr.ro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*