Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Prognoza meteo. Temperaturile rămân negative. De când începe să se încălzească

Inceputul de saptamana vine cu temperaturi negative chiar si in timpul zilei, dar incepand de miercuri mercurul din termometre incepe sa depaseasca limita de zero grade in mai multe zone din tara.

Luni, în regiunile extracarpatice, vremea va fi in general inchisa si rece, pe arii restranse va fi ceata cu depunere de chiciura si trecator va burnita sau va fulgui. Cu totul izolat vor fi conditii de polei. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, ceata se va semnala doar izolat, dimineata si noaptea, iar valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre -5 grade izolat in Moldova, -4 prin sudul Olteniei si 5 grade in vest si nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre -17 si -3 grade.
Marți, vremea se va mentine rece in cea mai mare parte a tarii, geroasa dimineata si noaptea, mai ales in Transilvania. Cerul va fi variabil, cu innorari ziua in regiunile extracarpatice, iar noaptea mai ales in vest si in nord-vest. Izolat vor fi fulguieli trecatoare sau burnita. Indeosebi dimineata si noaptea va fi ceata asociata cu depunere de chiciura, local in centru si pe arii restranse in rest. Cu totul izolat vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Banat si Moldova. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 grade in Oltenia si estul in Transilvaniei si 6 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre -18 si 0 grade.
Miercuri, desi temperaturile vor creste usor fata de intervalul precedent, vremea va fi rece inca in cea mai mare parte a tarii, local geroasa dimineata si noaptea in centru si sud. La deal si de munte cerul va fi variabil, dar in zonele joase de relief, in special cele din sud, va fi nebulozitate joasa sau ceata cu depunere de chiciura si, trecator, fulguieli. Innorari si precipitatii slabe, predominant ploi, se vor semnala izolat si in regiunile vestice, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5…-4 grade in zonele cu ceata persistenta din sud si 8…9 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, in general, intre -13 si 1 grad.
Joi, vremea se va incalzi, mai ales la deal si munte. Cerul va avea innorari in vestul si nord-vestul tarii, unde local si temporar va ploua slab, iar in sud si est vor fi nori josi sau ceata si, trecator, burnita sau fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in vest si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 grade in zonele cu ceata persistenta din Lunca Dunarii si 11 grade in dealurile Banatului, iar cele minime se vor situa, in general, intre -8 si 2 grade.
De vineri până duminică, vremea va continua sa se incalzeasca in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales la deal si la munte, unde va fi mai cald decat in mod obisnuit la inceptului lunii februarie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va creste la sfarsitul intervalului in jumatatea vest a tarii, iar in zonele joase de relief, local, va mai fi ceata.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*