Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Au vrut cu orice preț în arest! Doi tineri au comis, în doar câteva luni, peste zece infracțiuni

Doi tineri de numai 17 şi 18 ani au reuşit, în doar câteva luni, să comită peste 10 infracţiuni – furt de auto, conducere fără permis, distrugere, furt calificat. La vârsta la care tinerii îşi croiesc drum spre viitor, cei doi au ales, din păcate să meargă în spatele gratiilor.

Potrivit unui comunicat al Poliției Suceava, prin ordonanţa din data de 14 decembrie 2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus faţă de un tânăr de 18 ani, din orașul Cajvana şi un minor de 17 ani, din orașul Solca, măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt calificat”, „violare de domiciliu” şi „distrugere”, fiind luaţi în supraveghere, ocazie cu care au luat la cunoștinţă despre obligaţiile impuse de organul judiciar.

Astfel, la data de 16 ianuarie 2017, Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Suceava, a înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi sesizări motivate pentru înlocuirea acestei măsuri cu una privativă de libertate, având în vedere faptul că prin ordonanţa din data de 13 ianuarie 2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a pus în mişcare faţă de aceştia acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt calificat”, „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” şi „furt în scop de folosinţă”.

Prin încheierea camerei de consiliu din data de 18 ianuarie 2017, rămasă definitivă la 20 ianuarie 2017, Judecătoria Rădăuţi a emis faţă de persoanele în cauză mandatele de arestare preventivă, dispunând arestarea preventivă pentru o perioada de 30 zile de la data încarcerării.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare şi Compartimentului Urmăriţi, minorul de 17 ani a fost identificat şi depus în arestul I.P.J. Suceava la data de 20 ianuarie 2017.
Întrucât tânărul de 18 ani s-a sustras punerii în executare a mandatului, la data de 20 ianuarie 2017 faţă de acesta s-au dispus măsuri pentru darea sa în urmărire la nivel naţional.

În aceeași zi, după verificări pe str. Calea Unirii și în zona canalelor de termoficare din imediata apropiere a Complexului Comercial Bazar, tânărul a fost identificat și condus la sediul Secției de Poliție Burdujeni în vederea luării măsurilor legale.

Cel în cauză a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale şi depus în arestul I.P.J. Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Au vrut cu orice preț în arest! Doi tineri au comis, în doar câteva luni, peste zece infracțiuni | Moldova24

Lăsați un comentariu

*